💡
Opinto-ohjaajien suosittelema artikkeli

VAKAVA-koe on nyt Valintakoe E!

Muista nämä 🧠

  • Valintakoe E on monivalintakoe, jossa väärä vastaus antaa miinuspisteen. Vastusta sitä tunnetta, joka käskee sinua vastaamaan jokaiseen kysymykseen! Tämä jo alakoulussa opittu ajatus ei nyt pidä paikkaansa ja monet ovat menettäneet opintopaikkansa turhien miinuspisteiden tähden.
  • Tutki kokeen pisteytysjärjestelmää ja muodosta oma vastausstrategiasi etukäteen (mieti missä tehtävissä on eniten ja missä vähiten riskiä, jos vastaat väärin). Näin säästät aikaa ja vähennät miinuspisteitä.
  • Käytä vanhoja VAKAVA-kokeita (nykyinen Valintakoe E) ja niiden aineistoja tehdäksesi oman harjoituskokeesi. Älä lueskele niitä etukäteen, vaan noudata tässä artikkelissa olevia ohjeita! Et tarvitse maksullisia harjoituskokeita.
  • Jos sinulla ei ole kokemusta tieteellisten artikkeleiden lukemisesta, kuvioiden ja taulukoiden tulkinnasta ja kasvatustieteellisestä ammattikielestä, sinun tulee harjoitella niitä etukäteen!
Monivalinta
💡
Sinun ei tarvitse vastata kokeen jokaiseen kysymykseen. Kukaan ei ole koskaan saanut täysiä pisteitä.

Valintakoe E:n yleiset ohjeet (ent. VAKAVA-koe)

Hyppää tämän yli, jos osaat varmasti olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan

  • Haluat olla: Luokanopettaja, varhaiskasvatuksen opettaja (ent. lastentarhanopettaja), erityisopettaja, opinto-ohjaaja, käsityönopettaja tai kotitalousopettaja tai unelmanasi on yleinen kasvatustiede tai aikuiskasvatustiede.
  • Valintakoe E järjestetään maanantaina 26.5.2025 klo 9-12. Kokeen kesto on kolme tuntia. Huomioi, että myöhästyneitä hakijoita ei oteta valintakokeeseen!
  • Voit itse valita, millä paikkakunnalla teet kokeen. Tätä kysytään yhteishaun hakulomakkeella. Valittua paikkakuntaa ei voi vaihtaa jälkikäteen.
  • Tarkat ohjeet koepaikalle saapumiseen ilmoitetaan sinulle sähköpostitse ja tekstiviestitse lähempänä Valintakoe E:tä. Ne tulevat näkyville myös Valintakoe E:n omille sivulle ennen koetta.
  • Sinun ei tarvitse erikseen ilmoittautua kokeeseen. Riittää, että olet hakenut yhteishaussa Opintopolku-palvelun kautta 25.3.2025 klo 15:00 mennessä.
  • Henkkarit, läppäri ja QR-koodi joka toimii tunnisteenasi mukaan. QR-koodin saat tekstiviestitse ja sähköpostitse.
Katso video YouTubesta klikkaamalla kuvaa

Valintakoe E:n aineisto

Millainen Valintakoe E:n aineisto on? Kuinka pitkä se on? Mitä Valintakoe E:hen pitää lukea?

  • Valintakoe E:ssä ei ole etukäteen jaettavaa aineistoa, koko aineisto jaetaan kokelaille vasta koetilanteessa. Vaikka Valintakoe E:n sisältöä ei voi ennakkoon tietää, uskomme sen olevan samankaltainen kuin edellisinä vuosina.
  • Voit lukea vuoden 2023 kokeessa jaetut aineistot tästä. Vuoden 2022 kokeessa jaetut aineistot taas saat tästä. Vuoden 2021 aineistot löydät tästä ja tästä. Vuoden 2024 valintakokeen aineistoja ei valitettavasti ole vapaasti luettavissa.
  • 👆 HUOMIO! Käytä näitä artikkeleita tehdäksesi oman Valintakoe E:n harjoituskokeesi (ohjeet seuraavassa osiossa). Älä selaile artikkeleita etukäteen! Menetät harjoittelun hyödyn.
  • Aineiston aiheina on tutkimuksia ja muuta kirjallisuutta kasvatustieteen eri osa-alueilta (kuten kasvatuspsykologia, kasvatussosiologia, kasvatusfilosofia, pedagogiikka...).
  • Yleensä kokelaat kokevat vaikeimmiksi tilastotiedettä sisältävät psykologiset artikkelit ja korkealentoista teoreettista kieltä sisältävät filosofiset artikkelit. Näihin täytyy aina varautua! Älä hämäänny, jos jonain vuonna kokeessa ei näyttäisi olleen paljoa tilastoja ja kuvioita. Tämä ei tarkoita, että Valintakoe E-työryhmä olisi kääntänyt kelkkaansa. Usein seuraavana vuonna taulukot ja kuviot ovat tehneet paluun entistä vahvempina.
  • Aineiston sisältö rakentuu tekstistä, kuvioista ja taulukoista. Tarvitset siis tekstin, kuvioiden ja taulukoiden lukutaitoa.
Valintakoe E / VAKAVA-koe aineiston kuvioita
Valintakoe E aineiston kuvioita
  • Vuonna 2024 kokeessa jaettiin aineistona kolme tieteellistä artikkelia, vuonna 2021 kokeessa jaettiin kaksi artikkelia ja vuonna 2022 sekä 2023 oli taas kolme artikkelia. Odotamme, että sama meininki jatkuu.
  • Yksittäisen kokeessa jaettavan artikkelin sivumäärät ovat vaihdelleet noin 4–13 sivun välillä. Koko kokeen aineisto on ollut noin 17–28 sivun mittainen.
  • ☝️ Tämä on vähintään kohtalainen määrä tekstiä, josta osa saattaa olla teknistä tai  muuten korkealentoista. Aika loppuu kesken joka vuosi useilta, jopa 50% kokelaista, on saattanut ilmoittaa vaikeuksista ajan riittämisen kanssa.
  • Aikaisemmin artikkelit ovat olleet nähtävillä koko kokeen ajan. Oletamme, että tämä linja jatkuu. Pitkäkestoiseen muistiin perustuva suoritus ei siis ole Valintakoe E:ssä erityisen oleellista. Nopean hahmottamisen ja ymmärtämisen taidot sekä lyhytkestoinen työmuisti ovat tärkeämpiä.
Harjoittele etukäteen tieteellisten artikkeleiden tulkintaa

Millaisia tehtäviä Valintakoe E:ssä on?

Mitä Valintakoe E sisältää? — Noin 120 tehtävää helposta erittäin haastavaan

  • Kyseessä on puhdas monivalintakoe. Kysymyksiä on tyypillisesti yhteensä noin 100–120. Kokeessa voi olla esimerkiksi 13 tehtäväkokonaisuutta, joissa kussakin on 1–37 erillistä kysymystä.
  • Tehtävät voivat olla melko mekaanisia ja yksinkertaisia perustehtäviä ("Kyllä"/"Ei"), mutta myös erittäin haastavaa kuvioiden tulkintaa ja soveltavia tehtäviä. Haastavat tehtävät vievät huomattavasti enemmän aikaa.
  • Kokeessa saatetaan esimerkiksi esittää aineiston kuvioita muistuttavia uusia kuvioita. Sinun tulee päätellä mitä tutkimustuloksia voisi johtaa näistä uusista kuvioista ja miten ne suhteutuvat aineiston kuvioihin. Kuviot ja taulukot on siis ymmärrettävä perusteellisesti.
  • Haastavimmissa tehtävissä korostuu matemaattinen päättelykyky ja tilastotieteellinen ymmärtäminen tai filosofisen kielen tulkintataito.
Valmentajamme Matti opettamassa Valintakoe E:n tehtävien ratkaisua
  • Soveltavissa tehtävissä saatat joutua yhdistelemään esimerkiksi pieniä tarinoita ja henkilöiden kuvitteellisia puheenvuoroja artikkeleissa esiintyviin käsitteisiin ja tutkimustuloksiin.
  • "Yhdistelevät tehtävät": Haastavimmat tehtävät saattavat vaatia kahden eri artikkelin sisältöjen ymmärtämistä niin syvällisellä tasolla, että osaat analysoida ensimmäisessä artikkelissa esiintyviä käsitteitä toisen artikkelin käsitteiden avulla.
  • Valmennuksessamme  käsitellään laajasti kaikkia tehtävätyyppejä ja niihin soveltuvia strategioita. Opit ratkaisemaan kuviotehtävät ja kaikki muut tehtävätyypit Matin esimerkkien avulla. Saat kymmeniä tunteja opetusvideoita. Edullinen kuukausimaksu!
  • Kaikki ei aina mene putkeen ja Valintakoe E:ssä on ollut monta kertaa virheitä. Tämä tarkoittaa, että kannattaa varautua outoihin tehtäviin. Älä anna minkään yllättää itseäsi! Katso äsken mainittuja yhdisteleviä tehtäviä koskeva Valintakoe E-työryhmän ilmoitus alta.
Valintakoe E / VAKAVA-koe virhe
Valintakoe E:ssä saattaa olla virheitä
  • Tehtävissä on tyypillisesti 2–4 vastausvaihtoehtoa, joskus jopa 9. Pisteytys liittyy vastausvaihtoehtojen määrään ja vaikuttaa riskinottamisen järkevyyteen (lisää seuraavassa osiossa).
  • Vuoden 2024 VAKAVA-kokeen (nykyinen Valintakoe E) tehtävät ovat saatavilla kysymysvihkossaVuoden 2023 tehtävät löytyvät tämän linkin takaa. Vuoden 2022 tehtävät taas löytyvät täältä. Vuotta 2020 vanhemmat VAKAVA-kokeet eivät ole niin helposti hyödynnettävissä, sillä niihin sisältyi vielä etukäteen jaettavaa aineistoa.
  • 👆 HUOMIO! Käytä vanhojen kokeiden kysymysvihkoja tehdäksesi oman Valintakoe E-kokeen harjoituskokeesi (ohjeet alla). Älä pelkästään selaile kysymysvihkoja, vaan tee alla oleva harjoitus.
💡
Harjoittele Valintakoe E:hen näin: Poista vanhasta Valintakoe E:n tai VAKAVA-kokeen kysymysvihosta oikeat vastaukset. Voit tehdä sen pdf-tiedostossa asettamalla valkoisen laatikon oikeiden vastausten päälle. Älä selaile kysymyksiä etukäteen. Ota eteesi myös saman vuoden kokeessa jaetut artikkelit.

Ajasta itsellesi kellosta kolme tuntia aikaa ja tee koko koe. Kokeen tehtyäsi analysoi mitkä kysymykset olivat hankalimpia ja miten voisit säästää aikaa ja saada enemmän pisteitä ja vähemmän miinuspisteitä.

Vanhoja virallisia valintakokeita riittää kyllä ja niiden avulla voit valmistautua todella tehokkaasti. Vuodesta 2020 lähtien kokeet ovat suoraan sovellettavissa ja sitä aikaisemmissa kokeissa voit käyttää kokeessa jaettavien artikkeleiden osuutta tai tehdä harjoituskokeen Samalta viivalta -kirjojen kanssa.

Valintakoe E:n pisteytys

Kannattaa tutustua pisteytysjärjestelmään etukäteen, sillä miinuspisteiden hallinta on tärkeä osa vastausstrategiaa ja vaikuttaa merkittävästi lopputulokseesi

  • Jos vastaat Valintakoe E:ssä väärin, saat miinuspisteitä. Tämä ei ole sama kuin 0 pistettä! Sinulta vähennetään pisteitä, jotka olet ansainnut muualta. Loppupisteet voivat mennä kokonaan miinuksen puolelle.
  • Kun jätät kokeessa vastaamatta, saat 0 pistettä. Tämä on joskus erinomainen valinta, sillä 0 on enemmän kuin -1. Pohdi vastausstrategiaasi ja riskinottoa jo etukäteen!
  • — Vastausstrategian hiomiseen saat apuja Valintakoe E:n videoistamme, joissa käydään läpi Valintakoe E:n ajanhallinta, vastaustekniikka, riskienhallinta ja pisteytysjärjestelmän hyödyntäminen sekä paljon muuta.
  • Varo "antaa mennä" -fiilistä. Keskity täysillä. Noudata omaa strategiaasi. Jo alakoulussa opittu ajatus siitä, että "jokaiseen kysymykseen pitää vastata" ei toimi Valintakoe E:ssä.
Valintakoe E miinuspisteet ja vastausstrategia
Aikaisemman vuoden hakijan fiilikset entisestä VAKAVA-kokeesta (nykyinen Valintakoe E)
  • Pisteytysjärjestelmä on pysynyt samana vuodesta nakki ja muussi. 🌭 On silti mahdollista, että se sattuisi muuttumaan jotenkin. Muista tämä tärkeä sääntö: lue kokeen ohjeet ja tehtävänannot aina todella tarkkaan!
  • Jokainen piste voi ratkaista! Kuulemme joka vuosi tarinoita siitä, kuinka opiskelupaikka on auennut vaikkapa 0,2 pisteen turvin tai kuinka joku on jäänyt rannalle esimerkiksi 0,4 pisteen erolla. Yksi ainoa merkintä vastauslomakkeessa voi muuttaa tarinoiden suuntia (esimerkiksi yksi tehtävä, josta saa 0 pistettä -1/3 pisteen sijaan). Peli on aika karua.

Valintakoe E -valmennus

Suomen suosituin valmennus. Osallistu mistä ja milloin tahansa. Saat edullisimman hinnan juuri nyt – hinnat nousevat kokeiden lähestyessä.

Liity kuukausimaksulla —>
  • Koepisteet määräytyvät sen perusteella, kuinka hyvin olet osannut löytää tarvittavat tiedot aineistosta, kuinka hyvin osaat päätellä asioita ja tulkita kuvioita ja millainen vastausstrategia sinulla on. Näitä on mahdollista harjoitella etukäteen.
  • Erot kokelaiden välille siis eivät synny pelkästään sen perusteella "kuka lukee aineiston parhaiten". Sähköpostilistallamme kuulet valmentajiemme tärkeimmät ajatukset vastausstrategiasta.
  • Tässä vielä esimerkki tehtävästä ja pisteytysohjeista:
Tehtäväesimerkki vuoden 2024 valintakokeesta.

Millainen sähköinen Valintakoe E on?

Tietokone kuntoon etukäteen!

  • Luet aineiston ja ja vastaat kysymyksiin pelkästään läppärilläsi. Tarvitset kokeeseen luotettavan tietokoneen ja virtajohdon. Älä käytä Chromebookia! Päivitä käyttöjärjestelmäsi ja selaimesi ennen koetta!
  • Kokeessa on perinteisesti pystynyt tekemään muistiinpanoja paperille. Kokeessa on usein jaettu suttupaperia tätä varten.
  • Lue tietokoneiden ohjeet ja laitteistovaatimukset Jyväskylän yliopiston sivuilta (JavaScript ja evästeet päälle selaimessa, VPN pois päältä jne.). Noudata aina ensisijaisesti Valintakoe E-verkoston sivuilla olevia ohjeita.
  • VINKKI: Käytä ctrl+f (Windows) tai cmd+f (Mac) näppäinyhdistelmää tehdäksesi tekstihaun aineistosta. Aikaisemmin tämä on ollut mahdollista. Jos missään ei kielletä hakua, käytä sitä iloiten hyväksesi!
Ctrl+f / cmd+f
  • Merkitset kaikki vastauksesi koejärjestelmään nettiselaimessasi. Alla on kuva siitä miltä sähköinen Valintakoe E näyttää. Kuten aina: varaudu myös muutoksiin.
Valintakoe E sähköinen koejärjestelmä
Sähköinen koejärjestelmä näyttää tältä

Valintakoe E — jännitys ja henkinen kantti

Entä jos menen paniikkiin?

  • Todella tärkeää kokeessa on niin kutsuttu minäpystyvyyden tunne (tunne siitä, että "minä pystyn tähän!"). Kun uskot itseesi, et anna minkään yllättää itseäsi ja nostat todennäköisyyttäsi päästä sisälle. Hyvä valmistautuminen auttaa minäpystyvyyden muodostamisessa.
  • Seuraa meitä myös TikTokissa, jossa saat jatkuvasti tukea suoraan meiltä (olemme myös Instagramissa ja YouTubessa, jos ne miellyttävät sinua enemmän).
  • Sinä tulet kyllä hengittämään tiesi kokeen läpi ja ottamaan ohjat käsiisi vaikka kokeessa olisi mitä! Niin tapahtuu, kun annat sille mahdollisuuden.
  • Jos jännität helposti kokeissa, voi olla hyvä idea opetella jännityksen purkamista ja hallintaa etukäteen. Kokeessa kuulemma aika monet hierovat nykyään korviaan valmennuksissamme opitun tekniikan mukaan – ja se muuten toimii! Perinteisimpiä menetelmiä kannattavat keskittyvät hengitystekniikoihin (pitkä uloshengitys on kaiken perusta).
Korvien hieronta auttaa

Valintakoe E: valmistautuminen

Miten valmistautua Valintakoe E:hen?

  • Lue paljon kasvatustieteellisiä tekstejä! Näin osaat kokeessa tulkita aineiston oikein ja löydät artikkeleista tiedon nopeammin. Valmennuksessamme saat kahdeksan aikaisemman vuoden artikkelin täydellisen opetuksen.
  • TÄRPPI 1: Kasvatus ja Aika-lehden tieteellisiä artikkeleita voi lukea ilmaiseksi internetistä. Kokeissa on ollut usein mukana jokin näistä artikkeleista. Ehkä sinulla käy tuuri ja luet Valintakoe E:n artikkelin jo etukäteen!
  • ☝️ Kasvatus ja Aika -lehden artikkelit käsittelevät kasvatustieteen historiallisia ja yhteiskunnallisia näkökulmia. Huomaa, että kokeissa on monipuolisesti muitakin kasvatustieteen osa-alueita käsitteleviä artikkeleita. Lisää psykologisempia tärppejä alla.
  • Tutustu kasvatustieteiden sanastoon! Diskurssi... Metakognitio... Normit... Kontrafaktuaalinen kausaatio... Kasvatustieteen perussanastoa löydät esimerkiksi valmennuksestammetäältä ja Samalta viivalta-kirjojen lopusta (lainaa kirjastosta). Kun tunnet kasvatustieteen sanastoa, ymmärrät koeaineiston helpommin. Valmennusvideoiltamme opit runsaasti hyödyllistä sanastoa.
  • Harjoittele kaavioiden ja kuvioiden tulkintaa! Lähes aina Valintakoe E:ssä on kaavio tai kuvio tulkittavana. Harjoittele tätä tekemällä oma harjoituskokeesi aikaisemmin tässä artikkelissa kuvatun ohjeen mukaisesti. Tilaa myös ilmaiset materiaalimme ja harkitse edullista kuukausimaksullista valmennustamme, jossa nämä asiat käydään perusteellisesti läpi.
  • TÄRPPI 2: Voit katsoa tästä esimerkkiartikkelin, jonka avulla voit harjoitella kuvioiden tulkintaa.
  • TÄRPPI 3: Valintakoe E:ssä on rakastettu useina vuosina etenkin nelikenttätehtäviä. Harjoittele näitä etukäteen! Sinun kannattaa tutkia esimerkiksi vuoden 2020 kokeessa ollutta nelikenttätehtävää (kuva alla).
Nelikenttätehtävä Valintakoe E:ssä
  • Pyri ymmärtämään, mitä aineiston tuloksia numeroiden osoittamat paikat nelikentässä vastaavat. Tehtävän ratkaisemiseen tarvitset siihen liittyvää aineistoa. Tee oma harjoituskokeesi tässä artikkelissa kuvatun ohjeen mukaisesti ennen kuin pureskelet tämän tehtävän lopullisesti.
  • Käytä aikaa harkitusti! Koska Valintakoe E kestää vain 3 tuntia, ajankäytön tulee olla harkittua. Jos eteesi tulee tehtävä jota et ymmärrä, hyppää sen yli ja palaa siihen myöhemmin. On parempi napata ensin pisteet helpoista tehtävistä. Tuloksesi ratkeaa ensisijaisesti helpoissa tehtävissä ja vasta sitten vaikeissa.

Valintakoe E -valmennus

Opetamme sinulle perusteellisesti VAKAVA-kokeen ajanhallinnan tekniikat ja muut monivalintatekniikat edullisilla videoillamme. Suomen suosituin valmennus!

Liity kuukausimaksulla —>
  • Valmistaudu soveltamaan! Valintakoe E:ssä rakastetaan ottaa selvää taidoistasi ratkaista ongelmia. Valintakoe E:n vastaukset eivät ole aina suoraan löydettävissä tekstistä, vaan joudut etsimään vastauksia yhdistelemällä sekä soveltamalla tekstin sisältöjä. Katso esim. VAKAVA 2024 tehtävä 12.
  • Harjoittele taulukoiden tulkintaa! On yleistä, että Valintakoe E:ssä olevissa artikkeleissa esitetään tietoja kuvioiden lisäksi myös erilaisissa taulukoissa. Tämän takia taulukoiden tulkitsemisen on hyvin tärkeä taito.
  • TÄRPPI 4: Voit katsoa tästä esimerkkiartikkelin, jonka avulla voit harjoitella taulukoiden tulkintaa.
  • Tutustu filosofiaan! Käytännössä kokeentekijät ovat halunneet tehdä eroja kokelaiden välille lähinnä hankalilla taulukko/kuvio-tehtävillä tai filosofisten artikkeleiden korkealentoisella kielenkäytöllä. Riippuu vuodesta kumpaan myllyyn joudut. Tutustu kasvatusfilosofiaan etukäteen vanhojen Valintakoe E:n aineistojen avulla ja lue esimerkiksi tämä artikkeli.
💡
Valmentajamme Matti on kasvatustieteen, psykologian, tilastotieteen ja filosofian opettaja, joten videoillamme pureudutaan syvälle filosofiaan selkokielellä. Helpoin tapa oppia kasvatustiedettä on vain katsoa edulliset videomme.
  • Ota huomioon vastausstrategia! Valintakoe E:ssä vääristä vastauksista saa miinuspisteitä, joka johtaa siihen, että et voi arvata vastauksia. Vääristä vastauksista voi eri tehtävissä saada eri määrän miinuspisteitä, mikä vaikuttaa siihen kuinka suuri riski vastaamiseen liittyy.
  • Harjoittele lukutekniikkaa! Kokeessa tarvitset älykkään selailun taitoja. Silmäilemällä tekstin eri piirteitä, kuten taulukoita, kuvia, kuvatekstejä sekä otsikoita saat nopeasti kokonaisvaltaisen kuvan siitä, mitä aineistossa on luvassa. Näin pystyt ennakoimaan tulevaa ja aineistossa nostettuja pääpointteja. Ongelmanratkaisutaitoja osoittava yhdistely taas vaatii syvempää keskittymistä tekstiin ja sen eri kohtiin.
Hyvä lukutekniikka auttaa

Kokemuksia Valintakoe E:stä

Onko Valintakoe E vaikea? Mitä tekisit toisin? Mikä on suurin pelkosi?

Olemme keränneet valtavan määrän tietoja Valintakoe E:stä vuodesta 2013 lähtien. Paras tapa tutustua uusimpaan tietoon kokelaiden näkökulmasta on katsoa alta valmentajamme Jaanan video.

Kokosimme lisää kokelaiden kokemuksia tähän artikkeliin —>

Katso video YouTubesta klikkaamalla kuvaa

Mitä nyt?

Mistä apua, helppoutta ja iloa tähän kaikkeen?

  • Haluatko helpotusta ja tukea? — Katso ensin ilmaiset materiaalimme sekä Valintakoe E:hen että soveltuvuuskokeeseen ja seuraa meitä TikTokissa ja Instagramissa. Harkitse sen jälkeen valmennukseemme tulemista. Tiedät jo, että tiedämme mitä teemme. Yhdelläkään muulla tiimillä ei ole niin paljoa kokemusta soveltuvuus- ja VAKAVA-kokeesta (nykyinen Valintakoe E) kuin meillä.
  • Valintakoe E:n- ja soveltuvuuskokeen valmennuksemme on Suomen kaikkien aikojen suosituin. 100%valmentautujista suosittelee meitä ja arviomme on 5/5. Valintakoe E ja soveltuvuuskokeen valmennuksemme ottaneista 70% pääsi sisään — vain katsomalla videoita!
  • 👆 Soveltuvuuskokeet onkin todennäköisesti se juttu, johon sinun tulee panostaa vielä enemmän kuin Valintakoe E:hen.
  • Videovalmennuksemme on käynnissä 24/7/365. Saat koko pakettimme edullisella kuukausimaksulla. Hinnat nousevat kokeiden lähestyessä, joten juuri nyt on paras aika liittyä mukaan!
  • P.S. Olemme hiilineutraaleja, joka ostosta lähtee 1% ilmastolle. Tuemme lisäksi naisten koulutusta kehitysmaissa.

🙏 Kiitos, että jaksoit lukea tämän. Jaa tämä artikkeli myös kavereillesi. 

T: Matti, Kirsikka, Jaana ja Hertta

Jokaisella meistä on mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä teemme ja mitä meistä tulee. Tee työ ja usko tulevaisuuteen!

Valintakoe E -valmennus

Suomen suosituin valmennus. Osallistu mistä ja milloin tahansa. Saat edullisimman hinnan juuri nyt – hinnat nousevat kokeiden lähestyessä.

Liity kuukausimaksulla —>
Jaa tämä artikkeli